HFP Finance

Goed voor je Centen

VCA basis certificaat behalen?

10 februari 2018 HFP 0 Comments

Een VCA cursus is nodig om uw VCA basis certificaat te halen. Dit certificaat is in veel gevallen verplicht om te hebben als u werkt in branches waar u verhoogt risico loopt. Het VCA basis certificaat is bedoeld voor mensen die werk moeten doen waar een verhoogd risico aan zit. Om in te schatten of u een VCA certificaat goed zou kunnen gebruiken in de branche waarin u werkt, kunt u verder lezen…

VCA certificaat nodig?

In een aantal branches wordt er over het algemeen een VCA basis certificaat gevraagd, dat zijn de volgende branches: elektrotechniek, werktuigbouwkunde, bouwkunde, steigerbouw, industrieel reinigen enzovoort. Het hebben van een VCA basis verklaring is niet verplicht, maar wordt wel aanbevolen. Een verklaring heeft een geldigheid van 10 jaar, met deze verklaring toont u aan dat u veilig en verantwoord kunt werken. Een VCA basis is niet voldoende voor iemand die leiding geeft op een locatie waar VCA verplicht is, zoals bijvoorbeeld een bouwplaats.

Waarom VCA?

VCA is een afkorting van VGM Checklist, Aannemers. Het doel van de VCA cursus is dat u uiteindelijk veiliger en verantwoorder werkt. Veel opdrachtgevers stellen het als voorwaarde dat u in het bezit bent van een VCA basis verklaring.

Wat kunt u verwachten van een VCA basis cursus?

Bij een VCA basiscursus krijgt u uitleg over wetgeving, risico’s, preventie, gevaarlijke stoffen, brand en explosies. Ook werken op hoogte, besloten ruimten, gereedschappen en machines en PBM wordt behandeld. Na de cursus heeft u alle basiskennis in u, precies zoals ze gesteld zijn door het VCA. Na de cursus wordt eerst een proefexamen afgenomen. Waarna het echte examen volgt.

De duur van de cursus hangt af van degene die de cursus geeft. Als u slaagt ontvangt u een certificaat en pasje.

Previous Post

Next Post