HFP Finance

Goed voor je Centen

Het oversluiten van een spaarhypotheek

25 september 2015 HFP 0 Comments

Als je een spaarhypotheek hebt, dan wil dat zeggen dat je tijdens de volledige looptijd niets af gaat lossen. Je betaalt dan alleen maar rente over de totale hypotheeksom. Tegenwoordig kom je deze hypotheekvorm niet vaak meer tegen. Als je toch nog een spaarhypotheek hebt, dan kan het aantrekkelijk zijn om te denken aan oversluiten.

Mogelijkheden spaarhypotheek oversluiten

Er zijn een aantal voorwaarden waarbij je je spaarhypotheek wel mag houden. Maar je moet je wel even afvragen of dit uit laten rekenen, of dat voor jou wel zinvol is met de lage rente die nu geldt. Een spaarhypotheek bestaat uit twee delen, namelijk de hypothecaire lening en een rekening voor de kapitaalopbouw. Als er een lage rente geldt, dan spaar je veel minder. Wat je moet doen, kun je het beste aan je hypotheekadviseur voorleggen. Je kunt dan samen om de tafel gaan zitten en bekijken wat je nu betaalt, wat het je op gaat leveren en wat het zou betekenen als je je spaarhypotheek gaat oversluiten. Misschien ben je wel veel goedkoper uit als je die overstap nu gaat maken.

Lagere rente, wel of geen spaarhypotheek?

Door de lagere rente willen veel mensen de spaarhypotheek oversluiten en willen een andere hypotheekvorm. De rente is laag en daarom kun je nu ook bekijken wat voor jou daarin de voordelen zijn. Maak daarom tijd om de keuze te maken en te overwegen wat de beste optie voor je is. Nu tijd investeren betekent straks geld verdienen.

Previous Post

Next Post