HFP Finance

Goed voor je Centen

Het nut van een strafbeschikking advocaat

15 juli 2017 HFP 0 Comments

Heb je een strafbeschikking ontvangen, dan heb je waarschijnlijk een klein misdrijf begaan. Meestal betreft dit overtredingen, zoals als een verkeersboete of winkeldiefstal. De strafbeschikking wordt opgelegd door de Officier van Justitie en zal je oproepen tot een zitting. Je hebt dan een bepaalde tijd om hierop te reageren en in verzet te gaan. Ook al heb je deze overtreding wel begaan, het is altijd verstandig om een strafbeschikking advocaat naar je dossier te laten kijken.

Waarom een advocaat?

Een strafbeschikking komt tot stand zonder dat een rechter ernaar heeft gekeken. Dit is in principe onterecht, omdat je op die manier nooit zou weten wat de uitkomst was geweest als er een rechtszaak had plaatsgevonden. Misschien had je straf wel verlaagd kunnen worden. Daarnaast krijg je vaak een boete, een taakstraf of een rijontzegging opgelegd met daarbij een aantekening op je strafblad. Accepteer je dit, dan zal je dus nooit een goede Verklaring over Gedrag kunnen opvragen bij je toekomstige of huidige werkgevers. Dit kan een grote invloed hebben op je toekomstige carrière.

Wat kun je doen?

Het beste dat je kunt doen is meteen nadat je de strafbeschikking ontvangen hebt contact op te nemen met een advocaat, bijvoorbeeld via https://www.strafbeschikking-advocaat.nl/. Deze zal je dossier objectief bekijken en kunnen beoordelen of de straf te zwaar is of dat er andere goede redenen zijn om in verzet te gaan. In vele gevallen is het strafdossier dat is opgesteld dan nog niet eens compleet. Deze advocaat weet ook precies wat de procedures zijn en hoe dit aan te pakken. Het is belangrijk dat je snel handelt, want je hebt vaak niet veel tijd om te reageren. Vervolgens zal de advocaat je bijstaan in het hele proces, van begin tot eventuele zitting. Zo kun je hopelijk een straf vermijden of in ieder geval eerlijk worden beoordeeld voor je overtreding.

Previous Post

Next Post