HFP Finance

Goed voor je Centen

EHBO vs. BHV: Wat is wat en wat is voor wie?

18 september 2017 HFP 0 Comments

Je hebt de termen EHBO en BHV vast wel eens gehoord, en mogelijk wel in dezelfde zin. De twee lijken namelijk erg veel op elkaar en hebben ook een zekere overlap. Toch zijn er belangrijke verschillen tussen beiden en is het belangrijk deze te weten, zodat je zelf kunt kiezen welke van de twee het beste bij jou past.

Allebei belangrijk

Sowieso is altijd aan te raden in ieder geval één van beide trainingen te volgen. De overeenkomst tussen beide is namelijk dat ze je zullen helpen levens te redden en om er te zijn voor mensen wanneer ze hulp nodig hebben. Kennis van beiden is cruciaal in situaties waar professionele hulp enkele minuten op zich kan laten wachten.

De verschillen op een rijtje

Het verschil tussen EHBO en BHV zit hem in het feit dat EHBO meer is gericht op lichamelijke hulpverlening. Bij een EHBO-cursus wordt je dan ook uitgebreider onderwezen over de werking van het menselijk lichaam. Met kennis van EHBO ben je dan ook in staat om zorg te verlenen die specifiek is gericht op lichamelijk letsel. BHV staat voor Bedrijfshulpverlener. De naam zegt het al: Als BHV’er ben je vooral belast met veiligheid in en om de werkplek. EHBO is een onderdeel van BHV, maar komt hier meer zijdelings ter sprake. Als BHV’er leer je ook om kleine brandjes te blussen, hoe je een gebouw kunt evacueren en ben je uiteindelijk aanspreekpunt van professionele hulpverleners wanneer die arriveren.

Wat is voor jou geschikt?

De opleiding tot BHV’er is natuurlijk vooral geschikt als je je kennis en vaardigheden wil kunnen toepassen op de werkvloer. Echter wil je overal en te allen tijde te hulp kunnen schieten als dat nodig is, dan is de cursus EHBO waarschijnlijk geschikter. Je leert hier meer over het menselijk lichaam en hoe je een leven kunt redden wanneer dit het hardst nodig is.

Previous Post

Next Post