HFP Finance

Goed voor je Centen

Eerst informatie en dan een deal

21 januari 2017 HFP 0 Comments

Oplichting is van alle tijden en komt vandaag de dag in allerlei vormen voor. Ben je opgelicht en heb je er een flink bedrag aan verloren dan kan het in de arm nemen van een advocaat een heel goed idee zijn. Je hebt als koper een onderzoeksplicht en het is dan ook niet verstandig om iedereen op zijn of haar mooie ogen te geloven. Vrijwel altijd is het zo dat als het te mooi is om waar te zijn het waarschijnlijk ook niet waar is. Of het nu gaat om een aankoop op Marktplaats of een miljoenen deal die je op het punt staat af te sluiten, het is altijd verstandig om je de vraag te stellen of het allemaal wel klopt en het antwoord op die vraag te krijgen voordat je erin stapt.

Een goed verhaal en blind vertrouwen

Maar het kan de beste overkomen, enthousiast worden over een verhaal dat iemand vertelt, het idee dat je vrienden aan het worden bent met een interessante persoon of leuke man of vrouw. Na verloop van tijd stap je met je spaarcenten in een financieel avontuur waar je het volste vertrouwen in hebt. Op een goede dag komt de aap uit de mouw en blijkt alles nep en niet waar, behalve dan het geld dat je hebt geïnvesteerd.

Dan wordt het tijd om juridische stappen te zetten met een advocatenbureau dat alle kennis in heeft om dat te doen wat nodig is om de oplichter aan te klagen en het geld weer terug te krijgen.

Ondersteuning en begeleiding door een advocaat

Zelf heb ik in zo’n situatie waarin ik me achteraf de haren wel uit het hoofd kon trekken een advocaat in Breda benaderd om mijn belangen te behartigen. Door zijn doortastende en vakkundige optreden zijn de financiële consequenties van dit avontuur uiteindelijk mee gevallen en is het gebleven bij een dure maar voor mij wel te betalen les.

Previous Post

Next Post