HFP Finance

Goed voor je Centen

Een politieverhoor, wat nu

10 juni 2017 HFP 0 Comments

In het verkeer heeft iedereen wel eens een moment waarop hij niet meer zo scherp kan denken. Je rijdt weg van een parkeerplaats en schampt een andere auto bij het wegrijden. Eenmaal thuis ontdek je een rare plek op de voorbumper van je auto. Je kan je niet meer herinneren waar jij iemand hebt geraakt en vergeet het voorval. Op de parkeerplek waar je wegreed hangen echter camera’s. De eigenaar van de andere auto ontdekt dat er schade is veroorzaakt aan zijn auto en vraagt de camerabeelden op. Jouw kenteken wordt doorgegeven en de eigenaar van de andere auto neemt contact op met de politie. Voor je er erg in hebt word je uitgenodigd om naar  het politiebureau te komen en heb je een politieverhoor.

Bewijs maar dat je niet moedwillig wegreed

De politie zal het jou zwaar aanrekenen dat je bent weggereden nadat je een aanrijding had veroorzaakt. De eigenaar van de andere auto zal de schade willen verhalen op jouw verzekeraar. Je zit dus dubbel in de problemen. Bewijs maar eens dat je niet moedwillig bent weggereden na het veroorzaken van een ongeluk. Op zo’n moment is het goed om je rechten te weten. Je hebt het recht op een advocaat.

Een advocaat die voor jou zijn best doet

Zit je al op het politiebureau dan moet je een advocaat inschakelen die jouw kant van het verhaal kan bepleiten. Het is het handigste om niet direct schuld te bekennen tenzij er duidelijke camerabeelden beschikbaar zijn waarop het ongeval te zien is. Teken geen verklaringen die belastend zijn tenzij de advocaat zegt dat dit het verstandigste is. Op die manier voorkom je dat je een verhaal op papier krijgt wat eigenlijk niet klopt en wat jou op een flinke boete of taakstraf komt te staan.

Previous Post

Next Post