HFP Finance

Goed voor je Centen

Dagvaarding ontvangen, wat nu?

13 mei 2017 HFP 0 Comments

Als je een dagvaarding hebt ontvangen, dan ben je ergens van beschuldigd. Je zal zijn uitgenodigd voor een rechtszaak of een Tomzitting en hierbij heb je objectieve en professionele hulp nodig. De meeste mensen onder ons zijn niet ervaren genoeg met het Nederlandse rechtssysteem om zelf hun zaak te verdedigen. Daarnaast ben je als je ergens van beschuldigd bent ook emotioneel betrokken. Het is dus zaak een goede advocaat strafrecht in handen te nemen.

Is dit niet heel erg duur?

Iedereen in Nederland heeft recht op juridische hulp. Daarom kun je een advocaat aangewezen krijgen, maar in sommige gevallen zal je deze zelf moeten gaan zoeken. Een pro deo advocaat hoeft dan helemaal niet duur te zijn. In Nederland betaal je voor een advocaat wat je kan betalen en vergoed de Staat de rest. Er wordt dus gekeken naar je jaarlijkse inkomen en jouw persoonlijke bijdrage, als die er is, zal eerlijk en goed te realiseren zijn.

Kan ik dit niet zelf?

Als je overweegt je zaak zelf te verdedigen, dan kun je daar beter goed over nadenken. Er zijn veel procedures, zowel in de aanloop naar de zaak als tijdens de zitting, waar je waarschijnlijk nog niets over weet. Alle administratieve handelingen zijn verbonden aan procedures en deadlines en ook tijdens de zitting zelf zijn er regels waar je je aan moet houden. Niemand zonder aanzienlijke kennis van ons rechtssysteem kan dit feilloos zelf.

Je hebt niks te verliezen

Door een goede pro deo strafrechtadvocaat aan te nemen heb je ten eerste altijd een professioneel iemand bij de hand met een objectieve kijk op de zaak. Met al je vragen omtrent je rechtszaak en het strafproces kun je bij deze persoon terecht. De advocaat weet van tevoren of een vrijspraak mogelijk is en hoe hij of zij er anders voor kan zorgen dat je de laagst mogelijke straf zal ontvangen. Door een strafrechtadvocaat aan te nemen zal je dus niet in financiële schulden komen, maar krijg je wel ervaring, steun en gemoedsrust terug.

Previous Post

Next Post